Ο ανατρεπτικός μηχανισμός Co-Axial της OMEGA

Η εξέλιξη της ωρολογοποιίας μέσα από τον μηχανισμό Co-Axial

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η βιομηχανία ρολογιών ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα και η μηχανική ωρολογοποιία ήταν ακόμα σε εξελικτικό επίπεδο. Πολύ λίγες μάρκες ρολογιών έχουν λειτουργήσει εσωτερικά και ακόμη λιγότερες έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τον επαναπροσδιορισμό των πιο αρμονικών αλληλεπιδράσεων διαφυγής ενέργειας-ταλαντωτών. Με την ιδέα της βελτίωσης του αιωνόβιου ελβετικού μοχλού διαφυγής που αναπτύχθηκε από τον Thomas Mudge και χρησιμοποιήθηκε από το 99,9% όλων των κινήσεων, ο κύριος ωρολογοποιός George Daniels ανέπτυξε τον μηχανισμό Co-Axial, μια καινοτομία που η OMEGA υιοθέτησε.

George Daniels Co Axial Chronograph Tourbillon

 Η OMEGA αναγνώρισε τη σημασία του χρονισμού, γι ‘αυτό το brand έχει πετύχει πολλαπλά παγκόσμια ρεκόρ παίρνοντας την ιδέα του George Daniels να εκβιομηχανίσει τη λογική του μηχανισμού Co-Axial. H κίνηση αυτή εντυπωσίασε το κοινό και άνοιξε το δρόμο για την πιστοποίηση της OMEGA. Η σημαντικότητα του μηχανισμού είναι ανυπέρβλητη όσον αφορά την σταθερότητα και την αντοχή στην κίνηση του ρολογιού. Ακόμα και σήμερα, η διαφυγή του ελβετικού μοχλού αποτελεί βασικό κανόνα για τα μηχανικά ρολόγια.

Ο Co-Axial μέσα στο χρόνο

OMEGA μετά το 1999 συνέχισε να βελτιώνει την τεχνολογία. Αυτή η εργασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2007. Έκτοτε, το σύστημα αυτό θριάμβευσε στην παροχή υψηλότερης μηχανικής απόδοσης και στην εξασφάλιση υψηλότερης ακρίβειας.

Από την εισαγωγή του πρώτου ρολογιού κατάδυσης το 1932, η Omega υποστηρίζει τις υποβρύχιες εξερευνήσεις. Η σειρά Seamaster επιβεβαιώνει τη φήμη της Omega για την κατασκευή επαγγελματικών καταδυτικών ρολογιών υψηλής ποιότητας και χρησιμοποιεί μόνο το ομοαξονικό σύστημα διαφυγής και να το αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο. Επιπλέον, ως η επιτομή της κομψότητας, η οικογένεια DeVille χρησιμοποιεί επίσης πλήρως την τεχνογνωσία της μάρκας. Το ευγενές μοντέλο αυτής της σειράς έλαβε το αποκλειστικό σύστημα ομοαξονικής διαφυγής για πρώτη φορά το 1999 και η ποιότητά του βελτιώθηκε σε υψηλότερο επίπεδο. Ο κλασικός σχεδιασμός και η πρωτοποριακή τεχνολογία  των ρολογιών κάνουν το DeVille να ξεχωρίζει για τις ικανότητές του. Οι λάτρεις της παράδοσης προτιμούν τα διαμάντια, με τις πολυεδρικές σημάνσεις και τους λατινικούς αριθμούς από χρυσό 18 καρατίων.

Η επιτυχία του οράματος του George Daniels

Με απλά λόγια, η διαφυγή είναι η καρδιά του μηχανικού ρολογιού, καθώς διατηρεί τις ταλαντώσεις της ισορροπίας, τον ρυθμιστικό μηχανισμό του ρολογιού. Το όραμα του George Daniels – το Omega Co-Axial Escapement – μειώνει την τριβή μεταξύ των τμημάτων που μεταδίδουν ενέργεια στα άλλα συστατικά.Το αποτέλεσμα είναι εξαίσιο, καθώς διεξάγεται  μειωμένη ανάγκη για κίνηση και, πάνω απ ‘όλα, μεγαλύτερη σταθερότητα της ακρίβειας του ρολογιού με την πάροδο του χρόνου.

Ο μηχανισμός Co-Axial είναι τόσο πρωτοποριακός που άλλαξε εντελώς τα δεδομένα των μηχανικών ρολογιών της OMEGA και έχει καταπλήξει το κοινό με τις εξαιρετικές του επιδόσεις.

Ανακαλύψτε τα ρολόγια της OMEGA μόνο στο oroeora.gr!