Η Tissot καλωσορίζει το Seastar2000 Professional

Tissot Seastar2000 Professional

 Σε βαθιά νερά 

Η Tissot οικογένεια των καταδυτικών ρολογιών καλωσορίζει μια νέα, προηγμένη, τεχνολογική εκδοχή, το Seastar2000 Professional. Το προφίλ του καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ενός ρολογιού υψηλής απόδοσης: αδιάβροχο στα 600 μέτρα, βαλβίδα ηλίου, πιστοποίηση ISO 6425, αυτόματος μηχανισμός με αυτονομία διάρκειας, κεραμική στεφάνη. Με το μοτίβο κυμάτων, το μπλε καντράν με τις σκιάσεις και τον ασυμβίβαστο σχεδιασμό του, είναι επίσης ένα μοντέλο που απευθύνεται στους λάτρεις του ναυτικού στυλ.

Οι ονομασίες των Tissot μοντέλων διαθέτουν συχνά μια ένδειξη του επιπέδου της απόδοσης τους. Και έτσι, το Seastar1000 είναι αδιάβροχο σε βάθος 1.000 ποδιών ή 300 μέτρων. Αντίστοιχα, το Seastar2000 Professional φτάνει μέχρι τα 2.000 πόδια, αντίστοιχο των 60ATM ή 600 μέτρων. Αλλά αυτό το επαγγελματικό καταδυτικό ρολόι πληροί επιπλέον όλα τα κριτήρια του ISO 6425 standard για τα ρολόγια κατάλληλα για καταδύσεις.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στις διαστάσεις του: 46mm σε διάμετρο με 15.75mm σε πάχος, κουβαλάει έναν εντυπωσιακό άθροισμα ατσαλιού, που του δίνει έναν απίστευτο δυναμισμό. Επιπλέον, έχει ένα παχύ θολωτό κρύσταλλο ζαφείρι με λοξό περίγραμμα.

Αντι-μαγνητικό

“Παραδοσιακά Καινοτόμος”, η Tissot από το 1930 έχει αποδείξει μεγάλη αφοσίωση και προσοχή στην προστασία ενάντια στα μαγνητικά πεδία. Η μάρκα με έδρα το Le Locle πηγαίνει πέρα από τα συνηθισμένα υιοθετώντας ένα νέο ελατήριο ρυθμιστή, στην καρδιά του μηχανισμού Powermatic 80 που διαθέτουν πολλά Tissot μοντέλα. Αυτό το ιδιαίτερο ελατήριο, που δε σταματάει ποτέ να δονείται, ορίζει το βασικό ρυθμό με τον οποίο υπολογίζεται η ώρα.

Είναι κατασκευασμένο από ένα κράμα με βάση το τιτάνιο, που είναι ένα υλικό το οποίο δεν επηρεάζεται από το μαγνητισμό. Το Nivachron™, ένα υλικό που εφευρέθηκε από τη Nivarox, η οποία προμηθεύει την Tissot με τα εξαρτήματα ρύθμισης, είναι κατ’επέκταση ανθεκτικό στα επιβλαβή μαγνητικά πεδία κάθε είδους που μπορεί να συναντήσει το Seastar2000 Professional.

Ανθεκτικό

Ο μηχανισμός Powermatic80, που φοράει το Seastar2000, είναι ένας από τους πιο δυναμικούς, ακριβείς και υψηλής απόδοσης μηχανισμούς που υπάρχουν. Αυτός ο αυτόματος μηχανισμός έχει αυτονομία 80 ωρών, ενώ οι περισσότεροι μηχανικοί μηχανισμοί φτάνουν μόλις τις 45 ώρες και πιο σπάνια ξεπερνούν τις 60.

Επιπλέον, το Seastar2000 Professional έχει σχεδιαστεί και ως ένα καθημερινό ρολόι που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης και της ημερομηνίας. Αυτή η τελευταία προβάλλεται μέσα σε ένα μεταλλικό παράθυρο στις 6 η ώρα, σε ένα μαύρο φόντο, το οποίο ακολουθεί τους χρωματισμούς του ρολογιού που κυμαίνονται από μπλε στο σκούρο μπλε της βαθιάς θάλασσας, σε ένα μοτίβο κυμάτων αποκλειστικά για το Seastar2000 Professional.

Ανθεκτικό στα χτυπήματα

Η κάσα είναι από 316L ατσάλι, το πιο ανθεκτικό κράμα ενάντια στη διάβρωση, και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μάρκας. Οι φλατ επιφάνειες είναι βουρτσισμένες και οι κάθετες είναι με σατέν φινίρισμα, συμπεριλαμβανομένων των πλαϊνών που προστατεύουν την κορώνα από χτυπήματα.

Στην πίσω μεριά, το καπάκι είναι από διαφανές ζαφείρι, κάτι εξαιρετικά σπάνιο σε αυτό το επίπεδο στεγανότητας, καθώς συνήθως αυτή η όψη απαιτεί πιο στιβαρά μεταλλικά καπάκια. Σε αυτό, η Tissot έχει μεταφέρει τον χαρακτηριστικό ιππόκαμπο, σύμβολο των καταδυτικών ρολογιών της. Και για να ολοκληρωθεί, η Tissot έχει εισαγάγει και την αναπόσπαστη καταδυτική στεφάνη.

Χωρίς λάθη

Το δαχτυλίδι του είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, με βαθιές χαρακιές, ώστε να προσφέρει καλύτερο κράτημα ακόμα και με βρεγμένα χέρια ή γάντια, ώστε να εξασφαλίζεται ο ακριβής προσδιορισμός του χρόνου κατάδυσης από τον χρήστη. Είναι κατασκευασμένο από μαύρο κεραμικό υλικό όπου έχουν χαραχθεί οι ενδείξεις.

Η στεφάνη είναι μονής κατεύθυνσης, αντίστροφα περιστρεφόμενη, έτσι ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μειώνεται ο καταδυτικός χρόνος, και όχι να επεκτείνεται, κάτι που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τον δύτη.

Επιπλέον ανοχή στην πίεση

Το Seastar2000 Professional έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες δύτες που εξερευνούν τα βάθη της θάλασσας και πρέπει να παραμένουν εκεί σε ακραίες συνθήκες. Γι’αυτό το είδος της χρήσης, η κάσα διαθέτει μια βαλβίδα ηλίου στις 9 η ώρα. Αυτή η λειτουργία είναι για χρήση μόνο σε καταδύσεις κάτω από τα 100 μέτρα.

Μετά από καταδύσεις σε αυτού του είδους το περιβάλλον, το ήλιο στον αέρα μπαίνει και μέσα στην κάσα του ρολογιού, με αποτέλεσμα αυτή να επεκτείνεται και να υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί εκ των έσω. Η βαλβίδα βοηθάει να διαφύγει αυτό το αέριο, αφήνοντας το Seastar2000 Professional ανέπαφο.

Καθόλου συνηθισμένο

Αλλά πέρα από όλες αυτές τις λειτουργίες, κάποιες βασικές, και κάποιες πολύ ξεχωριστές, το Seastar2000 Professional έχει σχεδιαστεί ως ένα καθημερινό ρολόι για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και για εκείνους που αγαπάνε τη θάλασσα. Έχει ένα πολύ δυνατό στυλ που συνδυάζεται με αρρενωπά χρώματα, μεγάλες διαστάσεις, ένα μοναδικό καντράν, ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφείρι, και ένα σχέδιο που δε συμβιβάζεται.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • 316L ανοξείδωτη ατσάλινη κάσα με βουρτσισμένες και σατέν λεπτομέρειες
  • Διάμετρος 46 mm, πάχος 15.75 mm
  • Θολωτό, λοξοτομημένο κρύσταλλο με μονής όψης αντιανακλαστικό ζαφείρι, καπάκι με διαφανές κρύσταλλο ζαφείρι με αποτύπωση ιππόκαμπου
  • Αδιάβροχο στα 600 m (2,000 ft, 60 ATM)
  • Μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη, με μαύρο κεραμικό υλικό
  • Βιδωτή κορώνα, χαραγμένη
  • Βαλβίδα ηλίου στις 9 η ώρα
  • Μηχανικός αυτόματος μηχανισμός
  • Powermatic 80 μηχανισμός (ETA C07.111)
  • Ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία
  • 21,600 VPH (3 Hz)
  • Αυτονομία έως 80 ώρες
  • Αντιμαγνητικό ελατήριο ρυθμιστή Nivachron™ από κράμα τιτάνιου
  • Καντράν σε μπλε απόχρωση με χαραγμένο μοτίβο κυμάτων
  • Παράθυρο ημερομηνίας, απλικέ, με επίστρωση από ρόδιο, στις 6 η ώρα
  • Δείκτες ώρας και λεπτών, με επίστρωση από νικέλιο, με λευκό Super-LumiNova®, που εκπέμπουν μπλε απόχρωση
  • Δείκτης δευτερολέπτων με το Τ, επενδυμένος με λευκό Super-LumiNova®, που εκπέμπει μπλε απόχρωση
  • Ενδείξεις ωρών με επίστρωση από ρόδιο με λευκό Super-LumiNova®, που εκπέμπει μπλε απόχρωση
  • Καουτσούκ λουράκι/ατσάλινο μπρασελέ τριών σειρών