Η Ιστορία της Breitling ξεκινάει το 1882

Η Ιστορία της  Breitling

Η ιστορία του παγκοσμίου φήμης οίκου ξεκινάει το 1882! Ο Leon Breitling αγαπούσε την ακρίβεια και την καινοτομία. Ήθελε να φτιάξει ρολόγια-χρονογράφους που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού, από την βιομηχανία μέχρι και τον αθλητισμό και… τα κατάφερε! Τα ρολόγια του πολύ σύντομα ξεκίνησαν να φοριούνται στα χέρια όλο και περισσότερων ανθρώπων.

Από το 1915, ωστόσο, θέλησε να πρωταγωνιστήσει σε έναν ακόμη αγαπημένο του χώρο, την αεροπορία. Δημιούργησε μοντέλα με εύχρηστους χρονοδιακόπτες που ελευθέρωναν τα χέρια των πιλότων στο δύσκολο έργο της απογείωσης. Χάρη σε αυτή την ευρηματική του κατασκευή, ξεκινάει μια λαμπρή πορεία με κορυφαίες διεθνείς αναγνωρίσεις. Τα ρολόγια του χρησιμοποιήθηκαν στις σημαντικότερες εναέριες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Μετά το τέλος του πολέμου, ο Leon Breitling αντιλήφθηκε γρήγορα τις ανάγκες της νέας εποχής γι’ αυτό και άλλαξε ριζικά το design των ρολογιών του. Ξεκίνησε να δημιουργεί ρολόγια με πιο λεπτές και κομψές γραμμές που θα ταίριαζαν αρμονικά με κάποιο κοστούμι. Συνέχισε, όμως, να πρωτοπορεί κάνοντας ένα άνοιγμα στην αγορά που κανένας άλλος οίκος μέχρι τότε δεν είχε τολμήσει. Δημιούργησε ρολόγια και για τις γυναίκες, κάτι που του χάρισε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και αναγνωσιμότητα.

Ο Breitling, όμως, δεν έκοψε τελείως τις ρίζες με το παρελθόν του. Συνέχισε να εξελίσσει την μεγάλη του αγάπη, τους χρονογράφους και να δουλεύει πάνω στην αποτελεσματικότητα τους και την αξιοπιστία τους. Εκείνη την εποχή, το πιο δημοφιλές μοντέλο του οίκου ήταν το θρυλικό Navitimer που σχεδιάστηκε από τον Willy Breitling.

Η Breitling κατάφερε να κατακτήσει μόνο τον αέρα; Φυσικά και όχι!  Το 1957 κυριάρχησε και στην θάλασσα! Το Superocean ήταν ειδικά διαμορφωμένο για να αντέχει στις απαιτήσεις των πιο δύσκολων καταδύσεων. Για ακόμη μια φορά οι δημιουργίες της είχαν στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου και γι’ αυτό τα ρολόγια της διακρίνονται για την διαχρονικότητα και την αξιοπιστία τους.

Η πορεία της, όμως, δεν σταματάει ούτε στην θάλασσα! Οι σπουδαίες δημιουργίες του ιστορικού αυτού οίκου έφτασαν μέχρι το διάστημα! Το 1962 ο Scott Carpenter έκανε 3 φορές τον γύρο της Γης, φορώντας μια διαφορετική εκδοχή του Navitimer, το Navitimer Cosmonaute!

Η ιστορία της Breitling μετράει ήδη 137 χρόνια επιτυχίας και είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον της θα είναι τόσο σπουδαίο όσο και το παρελθόν της. Οι πρωτοποριακές δημιουργίες της άφησαν το δικό τους αποτύπωμα σε κάθε εποχή και άλλαξαν ριζικά την σχέση του ρολογιού με τον καθημερινό άνθρωπο. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα ρολόι από έναν οίκο με τόσο μεγάλη ιστορία, μπείτε στο oroeora.gr!